Bed and Breakfast Kupershof

Bed and Breakfast Kupershof

Overnachten in het groene hart van centrum Epe

Bed & Breakfast Kupershof

Bed and Breakfast Kupershof is anders dan andere B&B’s

Onze Bed and Breakfast is gevestigd in een tuinhuis dat grenst aan onze woonboerderij. ‘Kupershof’ is te vinden aan de Kuipersweg 84 in het centrum van Epe, op loopafstand (minder dan 200 meter), van de winkels, restaurants en diverse horecagelegenheden.

 

Energieneutraal en duurzaam

Bed and Breakfast Kupershof was ooit een stal, daarna garage, toen schuur en vervolgens tuinhuis en is dus nu verbouwd tot een sfeervolle Bed and Breakfast.

Bed and Breakfast Kupershof is anders dan andere B&B’s. Zo is deze volledig energieneutrale woning voor een groot deel opgetrokken uit circulaire bouwmaterialen. De energie wordt opgewekt door zonnepanelen. De doucheruimte is voorzien van een kleine elektrische verwarming. Voor de rest van de woning maken we gebruik van een houtkachel. U kunt er voor kiezen om zelf de houtkachel aan te maken, maar wilt u ’s ochtends wakker worden in een warme woning, dan bieden wij ook een kachelservice. Kortom: wij maken de kachel aan en u komt een half uurtje later uit bed in een heerlijk, sfeervol verwarmde woning. Uiteraard zorgen we er altijd voor, dat bij aankomst de kachel brandt (afhankelijk van de buitentemperatuur).

De tuin

Naast de ideale ligging in het centrum van Epe is de Kupershof omgeven door een royale tuin. Het totale perceel omvat 2000 vierkante meter, inclusief boomgaard met fruitbomen, een zeer groot gazon en een ruim terras met diverse zitjes om ook in de vroege ochtenduren of ’s avonds de laatste zonnestralen mee te pikken. Het risico bestaat dat u ’s ochtends gewekt wordt door één van onze twee hanen. Ter compensatie voor dit ‘ongerief’ leveren de kippetjes u wel de eitjes voor het ontbijt.

De moestuin

Een belangrijk deel van onze tuin is de moestuin (180 vierkante meter), met daarin diverse soorten groente, bessenstruiken en kruiden. We zorgen voor een uitgebreid ontbijt, maar u (of wij) kunnen het aanvullen met aardbeien, tomaten, druiven, noten, een appel, frambozen, bessen, of ander kleinfruit uit de tuin. Uiteraard zijn we daarbij afhankelijk van het seizoen. Wilt u meer weten over de groentes die we in onze tuin verbouwen: met onze jarenlange ervaring kunnen wij u wel een en ander uitleggen.